English
Uppleva Äta Bo Resa

Händer den 16 april, 2014

 

Spökvandring för barn
Foajén
2014-04-16
Följ med på en rundtur i teaterhuset. Vi tittar hur det ser ut bakom scen, nere i teaterkällaren och i sminket. Förresten, det sägs att det spökar på teatern, men ingen vet om det är sant…

Rek ålder från 6 år.

Medverkande Robert Noack, Sandra Medina, Martin Rosengardten, Ulla Tylén, Anders Lundkvist, Ossi Niskala, Jan Modin, Jesper Feldt, Bodil Malmberg, Cicilia Sedvall (ensemblen alternerar i föreställningarna).

Regi och idé Bodil Malmberg
The Beginning is Always Today - konst och feminism i Skandinavien.
Västerås konstmuseum
2014-02-22 ‐ 2014-05-04
I allmänhet anses de skandinaviska länderna ligga i framkant när det gäller sexuell frigörelse, jämställdhet och kvinnliga rättigheter. Trots detta är det som sker och har skett på den feministiska konstscenen under de senaste 20 åren relativt okänt. Hittills har få utställningar på museer och konsthallar visat den aktiva feministiska konströrelse som faktiskt finns.

Den traditionella förståelsen av feministisk konst är konstverk skapade av kvinnor, som förhåller sig till kvinnans kropp och kön. Idag är fältet mycket mer komplext än så. Likväl som konsten tematiserar kön och könskonstruktioner, behandlar den stereotyper, makt, underordnande, minoriteter, kultur och historia. Även om konstscenen domineras av kvinnor, finns det också manliga konstnärer som intresserar sig för feministiska frågeställningar.

The Beginning is Always Today fokuserar på feministisk konst från 1990-talet fram till idag. Den kartlägger inte hela fältet, utan försöker istället markera några väsentliga och dagsaktuella linjer och problemställningar. Vi menar att denna konst i hög grad kan lära oss något, inte bara rent konsthistoriskt. När vi tar oss an fältet konst och feminism idag, blickar vi in i de villkor och utmaningar som ligger framåt i tiden.

Utställningens titel The Beginning is Always Today är hämtad från 1700-talets brittiska feministförkämpe Mary Wollstonecraft. Den markerar att kampen aldrig slutar, utan måste utkämpas på nytt varje dag.I utställningen visas verk av: Annika von Hauswolff, BOB SMITH (Hinnum, Larsson, Lislegaard, Melchiors), Mari Slaattelid, Dorte Jelstrup, Peter Brandt, Leif Holmstrand, Ane Lan (Eivind Reierstad), Ellen Nyman, Vibeke Tandberg, Jesper Just, Ewa Einhorn, Elisabeth Apelmo, Lotta Antonsson, Kajsa Dahlberg, Nanna Debois Buhl, Åsa Elzén, Line Skywalker Karlström, Jenny Grönvall, Lisa Strömbeck, Catti Brandelius, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Roxy Farhat, Lisa Vipola, FAU (Fine Art Union), Föreningen JA!, Kvinder på Vaertshus och Annika Karlsson Rixon (med reservation för ändringar).

Utställningen är producerad av SKMU, Sörlandets kunstmuseum Kristiansand, Norge. Curatorer: Karin Hindsbo, museichef SKMU och Else-Brit Kroneberg, curator SKMU.
TRiXTEATERFESTIVAL på Påsklovet
Trixteatern
2014-04-14 ‐ 2014-04-18
Publiksuccen återkommer på påsklovet. Gycklargruppen TRiX bjuder in till en rolig och nervkittlande vecka med hisnande cirkuskonster, skratt och spännande gästspel för hela familjen.

Tre föreställningar varje dag. Tider kommer inom kort.
Huvudbiblioteket, barnavdelningen
2014-04-16
Med Christina Holmström. En påskgumma från Blåkulla som tappar bort sina saker. Var kan de ha tagit vägen? Vi sjunger påskvisor och läser ramsor. Från 3 år, förköp.
Oden, Tor, Frej och mina andra vänner i Asgård
Oden, Tor, Frej och mina andra vänner i Asgård
Hallstahammars bibliotek
2014-04-16 (19.00)
Kent Friman
kent.friman@hallstahammar.se
0220-24120
Är du nyfiken på vad man trodde på förr under vikingatid? Hasse Carlsson kåserar om våra gamla gudar som fortfarande gör sig påminda i vår vardag. Det blir några flisor slagna ur mytologins urberg där vi får veta mer om skapelseberättelsen och Ragnarök men också om religionsskiften och okända gudar som spelat stora roller på gudarnas estrad.

Hasse Carlsson är journalisten, guiden, författaren och amatörarkeologen som gärna beger sig ut som reseledare på historiska utflykter i Nordeuropa. Kvällens värd för föreläsningen är Svedvi Berg Hembygdsförening.
Vi sjunger tillsammans med Fotbollsgrabbarna från Skultuna
Parkgårdens mötesplats Tillberga
2012-05-07 ‐ 2021-05-07 (14.30)
Allsång med Fotbollsgrabbarna från Skultuna. Kaffe med bröd 20 kr.
Arrangör Parkgårdens mötesplats i samarbete med Studieförbundet Bilda.
Den flygande handläggaren
Stora scen
2014-04-16
En politisk satir om Försäkringskassan.

Marianne har arbetat som handläggare på Försäkringskassan i 30 år men nu har hon fått nog. Nu är hon arg och ilsken. Arg över hur politikerna hotar vår trygghet, rycker undan vår välfärd och har tappat bort allt vad medmänsklighet heter. Vreden förvandlar henne till den flygande Handläggaren, Hämnaren! En superhjälte som slåss för de som behöver hjälp och som ger sina kollegor kraft att fortsätta sin kamp mot orättvisor. Varning! Hämtat från verkligheten. Alla likheter med nu levande personer och händelser är tyvärr helt avsiktliga.

Försäkringskassan är död! Länge leve Försäkringskassan!

På scen Bodil Malmberg, Sandra Medina, Jan Modin, Ossi Niskala, Robert Noack, Ulla Tylén
Regi Marin Rosengardten
Dramatiker Gertrud Larsson
Scenografi, kostym, ljus Sven Dahlberg
Koreografi Ossi Niskala
Mask Linda Sandberg
Fotografi Markus Gårder
Loppis på biblioteket
Köpings stadsbibliotek
2014-04-07 ‐ 2014-04-26
Vi säljer tidskrifter, böcker och de LP-skivor vi har kvar till fyndpris.
A Touch of Sin - Sverigepremiär
Elektrabio
2014-04-16
En rasande gruvarbetare går till handling mot sina korrumperade byledare. En rotlös migrantarbetare upptäcker vilka oändliga möjligheter ett skjutvapen kan erbjuda. En söt bastu-receptionist får nog när en förmögen kund förgriper sig på henne. En ung fabriksarbetare går från jobb till jobb i hopp om ett bättre liv. Fyra personer, från fyra olika provinser. En reflektion över dagens Kina, ett samhälle där skenande ekonomisk utveckling fört med sig en epidemi av våld. Vinnare av priset för bästa manus i Cannes 2013 samt Black Pearl-priset för bästa spelfilm vid Abu Dhabi Film Festival 2013.
Utställning
Caféet, Stenhuset Ekängsvägen 5, Surahammar
2014-03-16 ‐ 2014-04-21
Medlemmar ställer ut - blandade tekniker.
Öppet: Lör, sön och helgdagar 13.00-17.00.
Vi visar gärna Stenhuset och utställningarna på andra tider,
ring 0220-372 70.
Arrangör: Surahammars Konst- och hantverksgille.
The Quiet Roar - Sverigepremiär
Elektrabio
2014-04-16
En 68-årig kvinna som diagnosticeras med en dödlig sjukdom och väljer att möta sin rädsla genom en ovanlig terapiform kombinerad med intag av en hallucinogen drog. I en drömsk men samtidigt realistisk upplevelse förflyttas hon genom sitt undermedvetna 40 år tillbaka i tiden, där hon konfronteras med sig själv, sina barn och sin före detta man.
Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2
2010-09-04 ‐ 2015-01-01
Att tänka historiskt och att tänka på livet, är på många sätt att följa olika spår efter oss själva. Avtryck som berättar om hur vi har levt, tänkt och verkat. Genom att tolka avtrycken försöker vi förstå det förflutna, vår samtid och framtid. 2011 fyller Västmanlands läns museum 150 år. Vilka avtryck har Länsmuseet samlat på eller inte samlat på? Vilka avtryck har vi visat eller inte visat? Vilka avtryck ska vi samla på idag inför framtiden? Precis som historien är utställningen en process – ett pågående arbete – och som besökare är du en del av den. AVTRYCK 1 ”Tid” och ”Minne” öppnar 4.9, AVTRYCK 2 ”Ting” öppnar 28 januari 2011.

Producerad av Västmanlands läns museum.

Den stora skönheten - Oscarsvinnare
Elektrabio
2014-04-16
Många år har gått sedan Jep Gambardella skrev sin enda och uppmärksammade roman. Han sögs då in i Roms nattliv; ett nattliv befolkat av konstnärer, uppkomlingar, politiker, intellektuella och kriminella. I dag är han 65 år och hans ändlösa vandring mellan luncher, middagar och partynätter fortsätter. I ett sommarvarmt Rom håller han jakten på den stora skönheten levande.

Oscarsvinnare 2014 - Bästa icke engelskspråkiga film:
Växhusets lunchmusik presenterar: Far & Son med Vänner - Realbook Consert
Växhusets café
2014-04-16
Pappa Tord Sandström är välkänd Västerås trummis och sonen Ludwig spelar det mesta. Nu tar dom med sina vänner och bjuder på en blandning och jazz, swing och lite annat.
Sillsexa
Söderhammar, Ramnäs
2014-04-16 (18.30)
Sillsexa kl 18.30. Amälan till Eva 0220-357 27 senast 9/4.
Arrangör: Ramnäs-Virsbo Hembygdsförening.
Trixteaterfestivalen påsklovet 2014
Trixteatern
2014-04-14 ‐ 2014-04-17 (Föreställningar kl:10:00 & 14:00 & 16:00 mån-tor)
De senaste 17 åren har Gycklargruppen TRiX turnérat land och rike runt med sina barn- och ungdomsteaterföreställningar och med sitt gyckel. Nu har vi samlat ihop några av våra favoritföreställningar till en glädjefylld festivalvecka.

Under påsklovet spelar vi tre olika föreställningar måndag till torsdag på Trixteatern. Biljettpriserna är låga och i teatercafét serveras ekologiskt kaffe med glada, nybakade kakor. Varmt Välkomna med hela familjen!
Utställningsinvigning - Karl Johan Lindholm – ingen tok, utan tokigt unik
Köpings museum
2014-02-17 ‐ 2014-11-23
Kultur och Fritid
Invigning av museets utställning som visar Karl Johan Lindholms tavlor gjorda av trä, kottar, näver, tallstrunt och papp. Triptyker med både religiösa och världsliga motiv, som till exempel en lappkåta, kung Oscar och Himmelen. Vem var egentligen denna Lindholm, som i folkmun kallats ”Nibblesbacketoken”? Utställningen pågår till och med 23 november.

Utställningen pågår till och med 23 november
Konstnärsföreningen Galleri K
2014-04-12 ‐ 2014-04-27 (Tisdag-fredag kl. 12.00-17.00, lördag-söndag kl. 12.00-16.00)
Bengt Svensson & Annika Hedemo ställer ut på Konstnärsföreningen Galleri K.
Tre rövare -Six-Ten + Gratis Workshop
Elektrabio
2014-04-16
Det var en gång tre otäcka rövare med stora svarta mantlar och höga svarta hattar. På natten, i skydd av mörkret, låg dom i bakhåll vid vägkanten.

Den första hade ett muskedunder, den andra en blåsbälg med peppar och den tredje hade en jättestor röd yxa. En mörk natt stoppar de tre rövarna en diligens som visar sig bara ha en passagerare, en foräldralös flicka på väg till barnhemmet. Flickan blir väldigt glad över att träffa rövarna och övertygar dem att kidnappa henne. Hennes rike far maharadjan kommer säkert att betala en lösensumma. Sagt och gjort, rövarna tar med sig flickan till sitt gömstalle.

Efter Tomi Ungerers barnbok med samma namn.

Nypremiär i SIX-TEN c/o Folkets Bio!
Gratis workshop efter filmen - anmälan senast dagen innan.
Grand Central - Sverigepremiär
Elektrabio
2014-04-16
Gary arbetar vid ett kärnkraftsverk där han möter Karole, som i sin tur är förlovad med en annan kollega. Ett radioaktivt triangeldrama där inte ens overallern kan skydda Gary från den förbjudna attraktionen.
Påsklovskul på Vallby Friluftsmuseum
Vallby Friluftsmuseum
2014-04-12 ‐ 2014-04-21 (Vallby Friluftsmuseum har öppet alla dagar)
Under påsklovet ordnar museet aktiviteter för lediga barn.
Påskfint i Handelsboden
Påskfint i Handelsboden
Västanfors hembygdsgård
2014-03-22 ‐ 2014-04-21
I handelsboden kan du se vackert dukade bord med påskpynt. Kycklingarna, barnens favoriter, flyttar in omkring 29 mars. Kl. 11.00-18.00
Utställning
Caféet, Stenhuset, Ekängsvägen 5
2014-03-16 ‐ 2014-04-21
Blandat - Medlemmar stället ut.
Öppet: Lördagar och söndagar kl 13.00-17.00.
Arrangör: Surahammars Konst- och hantverksgille.
Det blåser upp en vind
Elektrabio
2014-04-16
Animationsvärldens gigant och mästare är tillbaka med en film som väckte mycket uppmärksamhet efter sin japanska premiär. Inspirerad av poeten Tatsuo Horis kortroman berättar Miyazaki historien om Jiro Horikoshi, som låg bakom flygplanet A6M Zero som användes av Japan under andra världskriget. Filmen skildrar hans liv och konsekvenserna av de bombplan som han låg bakom. Allt utfört med sedvanlig fantasirikedom signerat av Hayao Miyazaki. Filmen har japanskt tal med svensk text.
Medlemsmöte
Hallstaparken, Hallstahammar
2014-04-16 (14.00)
Medlemsmöte kl 14.00 samt modevisning.
Arrangör: Kommunalpensionärerna avd 81.
Utställning
Stenhuset, Ekängsvägen 5
2014-03-15 ‐ 2014-04-21
Keramik - Karin Jaxelius, Meggi Sandell.
Öppet: Lördagar och söndagar kl 13.00-17.00.
Arrangör: Surahammars Konst- och hantveksgille.
Utställning
Stenhuset ,Ekängsvägen 5
2014-03-16 ‐ 2014-04-21
TRÅDAR - Karin Jaxelius och Meggi Sandell, Kermik & Textil.
Öppet: Lör, sön och helgdagar kl 13.00-17.00. Vi visar gärna Stenhuset och utställningarna på andra tider, ring 0220-372 70.
Arrangör: Surahammars Konst- och hantverksgille.
Barnföreställning Väx med Musik
Växhusets konsertsal
2014-04-05 ‐ 2014-05-05
Ta med familjen på en eftermiddag i Växhuset

Ett allsångsäventyr för barn mellan
2-6 år med Julia och Tomas Wieslanders härliga sånger från boken, Du och jag och min lilla cykel.

Ingen bil på vägen bara du och jag…. Charlotte kommer cyklande in på scenen och PANG…aj,aj,aj…
TITTA!- Det kom blod till och med!
Nä, man måste hålla balansen…
Det är ganska svårt. Vi får nog hjälpas
åt att träna lite…
Sedan blir det fart och fläkt när alla är med och sjunger och klappar…
och om det börjar regna…
då klappar vi lite mer.
Men vi hoppas att solen tittar in.
Samlingsutställning av konstnärer från Ateljé 5 penslar.
Vernissage 5 april kl. 14.00-17.00
Samlingsutställning av konstnärer från Ateljé 5 penslar. Vernissage 5 april kl. 14.00-17.00
CuLTUREN Kulturtorget och Lilla Torget
2014-04-02 ‐ 2014-04-28
Vi är ett glatt gäng och goda vänner, som målar regelbundet i Ateljé 5 penslar, Bondegatan 10 i Västerås. I denna Ateljé har målargruppen huserat sedan 1999. Alla har olika bakgrunder och har gått olika utbildningar och kurser. Samtliga har utövat konstnärskapet under många år. Vi använder oss av olika tekniker med varierande motiv, som vi ofta hämtat från våra gemensamma resor, både i Sverige och utomlands. Vi har haft olika utställningar, både i gruppen, och enskilda samt deltagit i olika julsalonger. Vi har även deltagit i Konst och Kulturrundan i Kolbäcksådalen. Vår senaste utställning hade vi i Stockholm Ö. Långgatan i Gamla stan i augusti 2013.

Doris Görjeby
Siri Bååth
Birgitta Ekdahl
Karin Ramqvist Nordin
Monica Träff
Berit Andersson
Påsklovskul på Vallby Friluftsmuseum
Vallby Friluftsmuseum
2014-04-16 (Vallby Friluftsmuseum har öppet alla dagar kl. 10-17)
Lös museideckarns gåta, gör ditt eget kort i tryckeriet, dreja en kruka, gå på skaparverkstad, följ med på djurvandring och såklart skärtorsdagskul på påsklovet med start 12 april – 21 april. Läs mer om programmet på museets webbplats.
Filmer från Köpings 50-tal
Köpings museum
2014-02-05 ‐ 2014-04-30 (13.30-15.30)
Köpings museum
museum@koping.se
0221-253 51
Köpings museum visar filmer från 50-talets Köping. Varje onsdag och söndag kl. 13.30-15.30 till och med 30 april.
Elektrabio
2011-06-07 ‐ 2022-06-07 (20.30)
Vinnare av Guldpalmen 2010. Farbror Boonmee lider av en akut njursjukdom och har bestämt sig för att tillbringa sina sista dagar omgiven av sina nära och kära. Till hans stora förvåning dyker avlidna frun upp i form av ett spöke för att ta hand om honom. Även en sedan länge förlorad son dyker upp om än i ny skepnad. Boonmee funderar över sitt öde medan han vandrar genom djungeln med sin familj för att slutligen hamna vid en mystisk grotta på toppen av ett berg som visar sig vara platsen där han en gång föddes… till sitt första liv.Filmen är 12-faldigt Oscarnominerad för bland annat Bästa film, Bästa regi (Tom Hooper) och Bästa manliga huvudroll (Colin Firth).Hyttgatan 5, 73331 Sala
2014-01-10 ‐ 2014-12-26 (14:00 - 17:00)
Fortsätter alla fredagar tills vidare

Arrangör: Folkrörelsernas Mediaförening Sala
Plats/Lokal: Radio Sala 97.0 MHz
Adress: Hyttgatan 5, 73331 Sala
Pris: Fri entré
Kontaktperson: Lena Eriksson
Telefon: 0224-86132
E-post: lena-eriksson@hotmail.com
Webbplats: http://www.radiosala.se
Radio Sala 97.0 FM kommer att fortsätta som under Nov. Dec. 2013 under 2014.
Fredagar kl 14:00 till ca 17:00.
Vartefter föreningar som vill vara med och sända kommer vi att utöka sändningstiden.
Slöjda
Biblioteket, Surahammar
2014-04-16 (13.00-16.00)
Slöjda på biblioteket på påsklovet kl 13.00-16.00. Kom och slöjda ditt eget påskpynt. Du kan skapa helt fritt eller bli inspirerad av slöjdhandledarna Gittan Wallin-Wester och Elisabeht Larsson från Västmanlands läns hemslöjdsförbund. Från 5 år och uppåt. Gratis.
Arrangör: Västmanlands läns hemslöjdsförbund och Surahammars bibliotek.
The selfish giant
Elektrabio
2014-04-16
The Selfish Giant är Clio Barnards fria tolkning av Oscar Wildes klassiska berättelse, en rörande uppväxtskildring om två pojkar som jobbar med att skaffa fram dyrbar koppartråd åt en skrothandlare. Filmen blev en av de av kritiker högst rankade filmerna i Cannes 2013 och belönades med priset Directors'' Fortnight Europa Cinema''s Label, det europeiska biografnätverkets pris för Bästa film samt Stockholms filmfestivals Bronshäst för Bästa film 2013.
Påsklov i Konstlabbet
Västerås konstmuseum
2014-04-16
Öppet Konstlabb för alla påsklovslediga barn.
Utsikt - insikt: perspektiv ur samlingen.
Västerås konstmuseum
2014-04-05 ‐ 2014-12-31 (ti-on, fr 10-17, to 10-20, lö-sö 12-16)
Att se på vår omvärld, kanske genom ett fönster eller från en vacker utsiktsplats är något vi alla har njutit av. I konsten finner vi många stilla utblickar – från ett fönster, ut över ett landskap, mot något nära eller fjärran. Utsikten från ett tågfönster som snabbt sveper förbi kan bli en abstraktion, en känsla eller en aning.

Att sikta ut och se på sin omvärld kan ge en insikt – en personlig förståelse för något annat, hemligt eller öppet. I Utsikt-insikt lyfter vi fram verk ur Västerås konstmuseums samling som på olika sätt blickar utåt – men även inåt. I utställningen möter vi klassiska landskap och vyer från olika tider, men även abstraherade bilder där en känsla av att upptäcka en annan värld väcks.

I utställningen presenteras bland annat det nyligen inköpta videoverket 5-9 (2013) av Ulf Lundin (f. -65, Stockholm). I filmen kan vi i hemlighet och på distans följa arbetet i en kontorsbyggnad under dygnets och årstidens mörka timmar. Filmen är ett manipulerat collage av ett flertal filmade tillfällen som klippts samman. I den 27 minuter långa filmsekvensen blickar vi in i olika händelser som sker parallellt både i tid och i rymd.
Konstfrämjandet Västmanland
2014-04-12 ‐ 2014-05-11 (tisdag - söndag kl. 12-16)
Fem unga konstnärer ställer ut sina fantasifulla verk med influenser av bl a sagobokens värld och populärkulturens ikoner.
Borgmästare Lundbergs Plan 1, 733 30 Sala
2014-01-15 ‐ 2014-05-28 (12:00 - 12:25)
se nedan:

Arrangör: Svenska kyrkan i Sala
Plats/Lokal: Kristina kyrka
Adress: Borgmästare Lundbergs Plan 1, 733 30 Sala
Pris: ingen kostnad
Kontaktperson: Ulrika Jonsson
Telefon: 022457815
E-post: ulrika.jonsson@svenskakyrkan.se
Webbplats: www.svenskakyrkan.se/sala/lunchmusik
varje onsdag kl 12, ca 25 min program. Efteråt finns lunchsmörgås och kaffe/te till försäljning i Mikaelsgården.
Se vår hemsida för detaljerat program.
Introduktion
Västerås konstmuseum
2014-04-16
Ca 20 min introduktion till utställningen The Beginning is Always Today. Samling vid informationen.
N Esplanaden 5, 733 38 Sala
2014-02-05 ‐ 2014-04-30 (10:00 - 10:30)
Välkommen till biblioteket och till sagans värld

Arrangör: Sala kommun, Stadsbiblioteket
Plats/Lokal: Bibliotekets barnavdelning
Adress: N Esplanaden 5, 733 38 Sala
Pris: Fritt
Kontaktperson: Sala stadsbibliotek
Telefon: 0224-74 77 00
E-post: stadsbibliotek@sala.se
Webbplats: http://www.sala.se/bibliotek

Bibliotekspersonalen läser sagor som barnen gillar. Alla barn från 3 år är välkomna att lyssna på spännande, roliga, klassiska eller populära sagor...
 
Bio
Folkets Hus, Surahammar
2014-04-16 (19.00)
Noah kl 19.00. Från 11 år. Entré 80:-.
Arrangör: Surahammars Folkets Hus.
Bamse och tjuvstaden
Elektrabio
2014-04-16
Bamse, världens starkaste och snällaste björn, har älskats av generationer av barn ända sedan starten 1966. Nu tar Bamse klivet till bioduken med sin första långfilm. Filmen bygger på ett originalmanus av Johan Kindblom och Tomas Tivemark samt regisseras av Christian Ryltenius. I Bamse och Tjuvstaden får vi följa Bamse, Skalman och Lille Skutt på ett nytt spännande äventyr genom Trollskogen och in i Tjuvarnas stad för att rädda Farmor från den elake Reinard Räv.
Kalle Kran
Elektrabio
2014-04-16
Kalle Kran jobbar högt över stan. Han ser vad som är dumt och vad som är bra. Men med en bra krok kan du fixa det mesta. En ny film av Johan Hagelbäck som i över 40 år har producerat och regisserat animerade filmpärlor för barn och vuxna.
Dammarna på Djäkneberget. Övre dammen, Djäkneberget, Västerås.
2014-04-16
Vi tittar på groddjurens lek i dammarna på Djäkneberget. På plats finns Anders Nylén, groddjursexpert och Kerstin Isaksson, biolog på Västerås stad.
Magnus Berg
Utställningshallen, Barnhemsgatan 2
2014-04-12 ‐ 2014-05-02
Köpings konstförening
Akvarell. Vernissage 12 april kl. 11.00-14.00. Utställningshallen är öppen måndag-fredag kl. 10-12 13-17.
Frost 3-D - Förfilm:
Elektrabio
2014-04-16
Filmen handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven, för att hitta hennes syster Snödrottningen Elsa.

Elsa förvisade sig själv till bergen efter att hennes dolda krafter uppenbarade sig under kröningsceremonin, och nu måste Anna hitta henne för att rädda kungariket Arendal från en förbannelse om evig vinter.Alla talar svenska!
Världens största påskris?
Stora Torget
2014-04-14 ‐ 2014-04-16
Måndagen den 14 april och tisdagen den 15 april kommer den stora björken att ligga på träbockar på Stora torget, redo att dekoreras.

Alla barn och vuxna är välkomna ner att pynta den påskfin.
Ta med eget påskpynt eller få påskfjädrar från påskgumman och fäst på björken.

Påskgumman finns på plats mellan kl. 9-13 måndag och tisdag. Björken vänds på tisdag morgon så att andra sidan också kan prydas med påskfjädrar.

Onsdagen den 16 april kl. 9.30 reses världens kanske största påskris och får pryda Västerås City hela påskhelgen.
n. Esplanaden 5, 73338 Sala
2014-01-16 ‐ 2014-04-24 (16:30 - 18:00)
Vill du bli bättre på det svenska språket? Vi tränar att prata svenska, varannan torsdag

Arrangör: Sala kommun integrationsenheten och Röda Korset i samarbete med Sala stadsbibliotek
Plats/Lokal: Sala stadsbibliotek
Adress: n. Esplanaden 5, 73338 Sala
Pris: Kostnadsfritt
Extra: Observera att vi ses varannan torsdag ojämna veckor.
Kontaktperson: Flyktingguide Seyed Hashem Hosseini
Telefon: 0224-74 98 43
E-post: seyed.hashemhosseini@sala.se
Hitta någon att prata med på biblioteket
Här möts vi över en kopp kaffe och pratar om allt möjligt. Vi vänder oss till vuxna och studerande. Varmt välkommen!