Västmanlands prisbelönta restauranger

White Guide är en restaurangguide som årligen testar närmare 800 restauranger och presenterar dessa i bokform, på webbplats och i en app. Här nedan hittar du ett urval av de restauranger som tagit sig in på White Guide i Västmanland.

 

Saluhallen Slakteriet
Saluhallen Slakteriet består av flera olika butiker med fokus på lokalt producerad mat samt ett internationellt utbud. Själva lokalen har anor från 1930-talet och var från början ett slakteri – därav namnet. Här kan du åtnjuta mat från restauranger med olika teman eller handla med dig varor som kött och chark från det breda utbudet.
Webb: www.saluhallenslakteriet.se

 

Färna Herrgård & SPA
Naturliga råvaror är grunden i deras matlagning och till deras hjälp finns produkterna från de lokala böndernas, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården.
Webb: www.farnaherrgard.se

 

Frank
Deras gimmick kallas för Frank Rules. Du blir blint serverad en fyrarättersmeny och som gäst väljer du kött, fisk eller vegetariskt till huvudrätt och lutar dig sedan tillbaka för att invänta det kulinariska resultatet.
Webb: www.frankbistro.se

 

Nya Hattfabriken
På Nya Hattfabriken står den svenska husmanskosten i fokus och serveras i en miljö inspirerad av fransk bistro och amerikansk diner.
Webb: www.nyahattfabriken.se

 

Kajplats 9
Kajplats 9 har vattnet och dess skatter som huvudtema i sin matlagning.
Webb: www.kajplats9.se

 

Limone Ristorante Italiano
Limone Ristorante är restaurangen som andas Italien och har en ekologisk vinmeny.
Webb: officershuset.se/limone

  

Locavore 
Locavore är en asiatiska restaurang med inspiration från hela världens hörn. 
Webb: www.steamhotel.se/locavore/

 

Restaurang Pråmen
Denna restaurang är förlagd, precis som namnet antyder, på en pråm. Som gäst blir du väl omhändertagen och maten speglas av närheten till vattnet. Detta är en restaurang som vill hålla hög nivå, både vad gäller mat och dryck, men också i sitt gästbemötande.

Webb: www.pramenvasteras.se

 

White Guide: www.whiteguide.se