Saluhallen Slakteriet – gastronomens nya favoritmål!

Sedan 2013 är Västerås ett favoritmål för människor med mat och dryck som passion. Strax utanför city ligger Saluhallen Slakteriet, en plats för nya kombinationer av gamla traditioner – allt för den gästande gastronomen!
Slakteriet som tidigare låg på platsen bedrev verksamhet här under 50 år, fram till 1990.
Sedan 2013 bevaras delar av den snart 80-åriga ursprungsmiljön med gnistrande vitt kakel. De öppna ytorna uppmuntrar till upptäcktsfärder bland lokala producenter och butiker i en levande matmarknad.
Gästande gastronomer kan välja mellan butiker och restauranger som säljer och serverar charkuterier, bröd, fisk och skaldjur, frukt och grönt, hamburgare eller vegetariskt. Här finns också kryddstarka stänk från det asiatiska köket i form av sushi och nudlar. Sedan 2018 rekommenderas Saluhallen Slakteriet av White Guide!
Text: Dan Linder
Foto: Pia Nordlander


Ett uppduktat bord