Wagners opera Valkyrian

Vissa hävdar att musiken i Valkyrian är den vackraste och mest tillgängliga i Wagners mäktiga Ringen-opera. Det kan ni själva avgöra när vi visar den med Mets maffiga scenografi live på bio.

I huvudrollen ser vi den heroiska sopranen Christine Goerke som krigsgudinnan Brünnhilde.

Hennes möte med tvillingarna Siegmund och Sieglinde (som sjungs av Stuart Skelton och Eva-Maria Westbroek) leder henne på en resa från gudinna i Valhall till människa på jorden. Philippe Jordan dirigerar.


Wagner
Richard Wagner (1813-1883) var den komplexa, kontroversiella kompositören av flera musikdramatiska mästerverk som står i centrum för dagens operarepertoar. Han föddes i Leipzig, Tyskland, och var en konstnärlig revolutionär som var nyskapande kring kombinationen musik och teater. Wagner skrev sina egna libretton och insisterade på att ord och musik hade samma värde i hans verk. Detta tillvägagångssätt ledde till idén om Gesamtkunstwerks eller ”totalt konstverk”, som kombinerar musik, poesi, arkitektur, målning och andra konstformer, ett begrepp som har påverkat kreativa områden långt bortom den traditionella operan.

Miljön
Valkyrian utspelar sig i en mytologisk era, där gudar, jättar, dvärgar och människor alla kämpar om makten. Medan den första delen av cykeln, Rhenguldet, rör sig mellan världar ovan och under jorden, utspelas Valkyrian helt i människornas värld, när maktbalansen i den kosmiska kampen långsamt börjar gå människans väg.

Speltid: 5tim 20min inkl. 2 pauser

Biljetterna är onumrerade. Biljetter finns på Arboga bibliotek, tel. 0589-873 00 och vid visningen i Medborgarhusets kassa. Kassan öppnar en timme innan evenemanget börjar.
Biljetter kan också köpas genom insättning på bankgiro 0489-6841 och hämtas på Arboga bibliotek eller vid evenemanget i Medborgarhusets kassa.
Biljetter kan bokas på Arboga bibliotek eller via e-post. För e-postbokning använd adressen biljetter@arbogadigitalahus.se    

Evenemang datum

  • mar 30
    Arboga
    17:00

Kontaktinformation

Arboga Digitala Hus
732 30 Arboga
Telefon: 46-070-3286253