Världsartisten-Gitarrvirtuosen Frank Vignola med sina svenska musikvänner

För första gången i klubbens historia kan Sala JazzKlubb presentera en världsartist tack vare ett samarbete med Västmanlandsmusiken och länssatsningen Ett Kulturliv För Alla!

Frank Vignola, en av gitarrjazzens giganter gästar klubben tillsammans med de utomordentligt skickliga musikerna Erik Söderlind, gitarr och Hans Backenroth, kontrabas.
Frank Vignola har gått musik-påbrå från familjen och började med gitarr redan som 5-åring. Den idag 53-årige virtuosen anlitas av gräddan inom musikvärlden såsom Madonna, Wynton Marsalis, Boston- och New York Pops för att bara nämna några. Sina influenser har han från många musiker och områden varav man kan nämna bl.a. Django Reinhardt vars band han tog intryck av när han startade ett eget med liknande inriktning. Andra intryck har han från Eric Clapton och Eddie van Halen och såsom en "ickesnobb" inom jazzen har även rocken och R & B spelat en stor roll i hans musikutövning.

Erik Söderlind är en gitarrstorhet inom "JazzSverige" som efter utbildningarna vid Ingesund och Musikhögskolan fortsatt satsat på jazz i en internationell karriär där samarbetet med Frank Vignola är en milstolpe. Erik har spelat med flertalet av den svenska jazzeliten och hans egen "jazzmode" är en blandning av swing, blues där hans kännetecken fingerspel kommer till harmoniskt uttryck.

Hans Backenroth, är en svensk kontrabasist som spelat med en mängd storheter såsom Arne Domnerus, Bernt Rosengren, Bengt Hallberg, Toots Thielemans och Clark Terry för att nämna några. Vid sidan av spelandet undervisar Hans på Musikhögskolan i Piteå och har så också gjort Stockholms Musikhögskola. Hans B saknas på bilden

Fotot nedan taget av Claes Tillander

Evenemang datum

  • apr 06
    Sala
    16:00 - 18:30

Kontaktinformation

Sala kommun
73332 Sala
Telefon: 46-070-3794078