Buddha Boys

Välkommen till en helkväll med Västerås baktaktskungar!
Vi öppnar redan kl 19 om du vill äta innan giget.
Första set ca 21.
DJ, livemusik, lokalproducerad bärs och strålande sol!

Buddha Boys började 1983 i Irsta och på Viksäng i Västerås. Flera band slogs samman till ett; Buddha Boys!
Ska, reggae, punk och en massa människor på scen var konceptet. Första spelningen var 12 december 1983 på Viksängsgården. Följande år spelades det på diverse ungdomsgårdar i Västerås men även i Eskilstuna, Flen, Fagersta mm. Bryggargården var hemmaplan där bandet spelade i stort sett varje månad en period.
De mer minnesvärda spelningarna var på fredsträffen i Rocklunda hockeylada, skolavslutning i Folkets park och en pizzeria i Fagersta. Den sista spelningen den här perioden blev 6 juni 1986 i Folkets hus A-salen. Den här tiden vara alla i bandet kring 20 år och det skulle göras lump och utbildningar så bandet fick ta ett uppehåll. Det blev ett ganska långt uppehåll.
Långfredagen 1995 var uppehållet över. Bandet spelade på ett fullsatt Babylon som fick hela Sigmahuset att gunga. En repris blev det påskhelgen 1996.
Sen dess har vi legat lågt men vi har egentligen aldrig lagt av. Efter 22 år blev det några låtar på minifestivalen för Nutida Musik i oktober 2018. Det följdes upp med en vårfest på Intiman i början av maj 2019 där vi faktiskt spelade några helt nya låtar också.
Och där är vi nu. Allt känns precis som när vi var 18 år. Planerna finns men livet är mer komplicerat nu. Arbete, familjer och åtaganden tar större plats. Dessutom är vi utspridda över landet. Men viljan finns och med den kommer man långt. Vi fasar fortfarande över vad som kommer efter swing och bop.
Gunget kommer vara som det har varit ända sen 1983 när bandet startade. Välkommen till en kväll i baktakt!

Evenemang datum

  • maj 23
    Västerås
    19:00

Kontaktinformation

Arrangör: Västerås Officersmäss
Plats: Flottiljgatan 73
Adress: 721 13, Västerås
Telefon: 46-021-122333