Kvinnfolk och kjoltyg

Hör om auktoritära barnmorskan Pila-Britta som var första kvinnan i staden att skaffa bil, Nanna Svartz - Sveriges första kvinnliga professor, Nina Benner Andersson - första kvinnliga politikern i staden, Cecilia Fryxell som grundade stadens flickskola, Lydia Wahlström - den vasstungade nationella taleskvinnan, Elsa Borg - "Vita Bergens drottning" i Stockholm och Ruth Randall Edström - den mäktiga ASEA-direktörens hustru.

Start vid baksidan av kapellet på Östra Kyrkogården och avslut i närheten av Stadsparken.
För alla turer gäller max antal deltagare 40 personer och för att vara säker att få en plats så krävs förköp. Det går att köpa biljetter vid guideturens start i mån av plats, men då finns risken att man blir nekad om gruppen blir för stor. Nina använder talförstärkare om det behövs så att vi kan hålla avstånd till varandra. Hon förbehåller sig rätten att ställa in turerna om det inte är ca 10 deltagare som förköpt biljetter.

Biljetter förköps genom Swish till 123 088 3116. Skriv datum och tur. Din swishning är din biljett, någon ytterligare bekräftelse ges inte. Vid inställt evenemang kontaktas du och hela beloppet betalas tillbaka. Kontant betalning på plats är möjlig efter överenskommelse.

Evenemang datum

  • aug 13
    Västerås
    18:00 - 19:00

Kontaktinformation

Arrangör: Deila och Dåtiden AB
Plats: Östra kyrkogården
Adress: 725 59, Västerås
Telefon: 46-0737-7321200