Gruppen WAO

Gruppen WAO spelar sångerna och berättar mer om kulturkraften från Ullatti som skapade 100-tals sånger och dikter kl 19.00 på Folkets Hus.

De kallar sig WAO efter Wilho Akseli Ollikainen och är en unik ny konstellation med delar av JP Nyströms och Jord tillsammans med den finske mästerspelmannen Arto Järvelä. Artister som har spelat med eller inspirerats av tänkaren, konstnären och människan Vilho Ollikainen (1934-98).

Tjära människa är en monolog om Vilho Akseli Ollikainens liv och konstnärskap. Medverkande Göran Eriksson kontrabas, sång, Markus Falck tramporgel, durspel, Susanne Rantatalo sång, Jan Johansson dragspel, sång, Arto Järvelä fiol, kantele, sång. Entré 100 kronor för vuxna, 50 kronor för ungdomar upp till 20 år. Biljetter: förköp på Surahammars bibliotek eller vid konserten. För att förhindra spridning av corona-viruset har vi en maxgräns på 50 personer i lokalen och avståndet mellan personerna i publiken är minst 1 1/2 meter. Det finns möjlighet att tvätta händerna i lokalen.

Arrangör: Surahammars kommun i samarbete med Västmanlandsmusiken. Folkets Hus och Galleri Wission.

Evenemang datum

  • nov 13
    Surahammar
    19:00 - 20:30

Kontaktinformation

Arrangör: Surahammars kommun
Adress: 735 52, Surahammar
Telefon: 46-0220-39299