Projekt: Mamma

Projekt: Mamma är ett koncentrat av en tid. En utforskande, lekfull, genreöverskridande och dokumentär teaterföreställning om minnen, glömska och de berättelser som utgör ett liv. Alexandra Zetterberg Ehn upptäcker genom sin mormors dagböcker en fantastisk berättelse från sin egen barndom. En historia som visar sig vara full av hemligheter, humor, längtan och sann kärlek.

I grund och botten handlar det om något vi känner igen – en kvinna som älskar sitt barn, men också när en brinnande längtan efter frihet. En längtan som gång på gång gör att det lilla barnet kommer i kläm. Ändå utmynnar det inte i en bitter uppgörelse med mammornas svek. Tvärtom, här finns kärlek och förståelse sida vid sida med sorgen över att bli bortlämnad. Det är storartat, berörande och fullt av värme och humor.

I Projekt: Mamma sitter publiken som gäster hos mormor Margit och bjuds på fika runt borden. Tanken är att låta publiken befinna sig mitt i berättelsen, där varje andetag, varje känsla och varje ögonblick är synligt. Alexandra ikläder sig sin mormor Margits roll, där hon rör hon sig runt i publiken som sitter kring fintdukade fikabord. Folkteatern Gävleborg har genom åren utmärkt sig för sina annorlunda och inspirerande val av spelplatser, och det här är inget undantag.

Riksteatern i samarbete med Folkteatern i Gävleborg

Medverkande
Alexandra Zetterberg Ehn

Biljetter: 200 kr,Scenpass 150 kronor.
Biljetter kommer att säljas på Arboga Bibliotek och på www.tickster.com från och med den 1 mars 2021.

Längd: 2 timmar inklusive 10 minuter paus

Evenemang datum

  • mar 24
    Arboga
    19:00

Kontaktinformation

Arrangör: Arboga teaterförening
Plats: Plats: Medborgarhuset
Adress: 732 23, Arboga
Telefon: 46-0589-87152