KvinnORKAn - av och med Matilda Kjellmor i Blå salen kl 17

Det här är fem generationers kvinnors berättelser och strävan genom vår moderna historia. Om vardag och kraft. Om kvinnogöra och superkrafter. För kampvilja och överlevnad, tårar och skratt. Om att kvinnor i alla tider haft behov av fredade rum för att stötta, hylla och lära sig av varandra. För allt vi kan, vill och vågar.

Vi möter Matilda i en personlig uppgörelse med sitt arv efter förmödrarna: mamma, mormor, mormors mor och mormors mormor. Allt de har gjort, varit och allt det som de har orkat. Mormors mormor som hade åtta barn att ta hand om men ändå arbetade, mormors mor som kämpade för rätten till familjeplanering, mamma som jobbar hårdast av alla och ordnar kalas eller mormor som engagerar sig fackligt och bakar småkakor. Hur Matilda själv är vuxen nu och borde därför vara som dem men också hinna instagramma, driva projekt och ta hand om sitt kännsloliv.

Så vilken kunskap och vilka egenskaper är viktig att bevara? Får en fortfarande älska att brodera, mangla, stryka, krusa band på örngott – eller är det förspilld kvinnokraft? Hur mycket är lagom mycket arbete? På vad ska vi då lägga vår tid och vårt engagemang? Hur ska en tänka och vara? Och på vilket sätt ska en vara duktig? Kraften som finns där. Men vad händer när orken tar slut?

Pris 160 kr, med scenpass 100 kr. Under 20 år 70 resp 40 kr. Boka på 073 673 31 37 eller lena-eriksson@hotmail.comFakta

Vi följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Handsprit finns på plats. Undvik trängsel. Stanna hemma vid minsta symtom!

Evenemang datum

  • nov 20
    Sala
    17:00 - 18:00

Kontaktinformation

Arrangör: Sala teaterförening - en del av Riksteatern
Adress: 733 33, Sala
Telefon: +46 076-78 23 79