60-metersvisning i Sala Silvergruva

Följ med på en vandring ner i berget där färden går genom sotiga och lutande gångar, förbi djupa schakt och majestätiska bergrum.
 
Gruvstigaren, guiden, stannar upp och berättar vid väl valda ställen om hur berget bearbetades med eld, järnspett och släggor. Du får titta hisnande djupt ner i världens största tillmakade schakt, som är från Drottning Christinas tid och som också kom att döpas efter henne.
 
Efter en spännande klättring via spiraltrappor görs ett besök nere i Baron Hermelins 1700-talssal, där du även får titta ut i Lillienbergs enorma bergrum: 40 meter från golv till tak!
 
Därefter är det återigen dags att påbörja uppstigningen via alla de cirka 370 trappstegen. Slutligen når vi dagens ljus - och har fått ett riktigt motionspass på köpet!
 
PRIS: 225 kr/person
 
PASSAR FÖR DIG SOM:
► vill lära dig så mycket som möjligt om gruvan, på så kort tid som möjligt
► kan röra dig obehindrat
► vill göra en lagom utflykt
 
REKOMMMENDERAS:
► varma kläder och stadiga skor
 
VIKTIGT ATT VETA:
► Måste förbokas: www.salasilvergruva.se/60meter
► Uppfärden via de 370 trappstegen kan upplevas som mycket ansträngande. Det finns chans att vila här och där på vägen upp, men turen är inte att rekommendera om hälsan sviktar.
► För att undvika trängsel och minska smittspridning, erbjuder vi endast 8 platser per grupp. Kom ihåg att hålla distans till andra i gruppen. 

Evenemang datum

  • jun 20
    SALA
    11:00 - 12:15
    13:00 - 14:15

Kontaktinformation

Arrangör: Sala Silvergruva
Adress: 733 33, SALA
Telefon: +46 022-46 77 26