Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy
Lördag 3 juli. Kl 18. På scen ca kl 20
Entré: 250:-
BBQ: 295:-. Matgäster har reserverade platser närmast scen. Matgäster bör vara på plats senast 1830
Golden Ticket: 995:-. Mingel innan konsert med snittar, 1 glas bubbel. BBQ samt bästa konsertplatserna närmast scen. Egen lounge i paus.

Kristallklar, dynamisk, vibrerande, jordnära och inte alltid helt tam är Viktoria Tolstoy den kanske mest briljanta av alla skandinaviska vokalister. När hon sjunger är det inte enbart en sång hon tolkar – Viktoria skapar nytt, gestaltar och gör den till sin egen. Det finns ett konstnärligt stråk i Viktoria Tolstoys familj. Hennes morfars farfar var den store ryske författaren Leo Tolstoy. Den unga Viktoria slog ned som en bomb i Stockholms jazzliv med ledande musiker som Svante Thuresson och Putte Wickman.
1994 gjorde hon vid 20 års ålder sin första skiva. Två år senare, med albumet För Älskad, blev hon över en natt Sveriges stora popsensation. Hon gick vidare med att inleda ett samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev musiken till White Russian, det första skandinaviska album som gavs ut på legendariska Blue Note. Vid den tiden samarbetade Viktoria också med Nils Landgren och 2003 följde Viktoria Nils och Esbjörn som exklusiva artist för ACT Records. Sedan dess har hon etablerat sig internationellt som en av de ledande rösterna i dagens jazz. Lineup: Viktoria Tolstoy sång, Krister Jonsson gitarr

Evenemang datum

  • jul 03
    Västerås
    18:00 - 22:00

Kontaktinformation

Arrangör: Message Productions
Plats: Flottiljgatan 73
Adress: 721 13, Västerås
Telefon: 46-21-122333