Fröken Julie ( av idag) av August Strindberg

Observera att evenemangstillfällena i februari är inställda.

Fröken Julie av idag
Fröken Julie är en gammal pjäs, skriven av August Strindberg. Vi har valt att berätta om Fröken Julie av idag. Fröken Julie tillhör en rik familj. Hon träffar Jean som kommer från Libanon och arbetar för Julies far . Jean skall gifta sig med hushållerskan Kristin, men bli blixtkär i Julie. Julie besvarar kärleken, då hennes förlovning nyss blivit uppslagen.
Här kommer ni att följa Julies och Jeans kamp för kärleken men också en inre kamp som handlar om mönster kring manligt, kvinnligt, överklass och underklass, svensk eller flyktig. Vad har man att vinna eller förlora i våra kulturer? Vad bär vi med oss, medvetet och omedvetet när allt ställs på sin spets.
Julies och Jeans kärlek är stark, men är den tillräckligt stark för att bryta mönster , vanor och svek ?
Sakta men säkert inser dem att kärleken även kan söndra och skapa tvivel, för är valet verkligen bara deras eller påverkas det av fostran, sed, kultur och status?
Samtidigt som vi ser Julies och Jeans kamp till kärleken kommer vi genom filmen att se deras inre tankar som de brottas med. Vad kommer alla runt om att säga?, Är det socialt rätt att gifta sig med en anställd under Julies värdighet ? Kan Jean välja mellan Julie och Kristin ? Är det ett svek mot Kristin eller följer Jean och Kristin normen ? Hur många gånger får Julie misslyckas? Vad händer om Jean förlorar allt?
Ni kommer att följa deras tankar och känslor som virvlar i en aldrig sinande ström- för det är inte enkelt. Klarar kärleken detta eller blir det en strid om att överleva?
Välkomna att se vår tolkning om kärlekens styrka och svaghet

Evenemang datum

 • mar 03
  Fagersta
  19:00 - 20:30
 • mar 05
  Fagersta
  16:00 - 17:30
 • mar 06
  Fagersta
  16:00 - 17:30
 • mar 17
  Fagersta
 • mar 20
  Fagersta
  16:00 - 17:30

Kontaktinformation

Arrangör: Norrby Teater
Plats: Norrbygatan 16 73742
Adress: 737 74, Fagersta
Telefon: +46 072-74 79 98