Golf i Västmanland

Fem snabba frågor till golfaren Pernilla

 

Vad är det bästa med att spela golf?

För mig har det bästa varit att jag kommer ut i fyra timmar och dessutom släpper allt annat och är här och nu. Det är även ett perfekt sätt att umgås med vänner på.

 

Hur ser den perfekta dagen på golfbanan ut?

Solen skiner och det är lagom varmt ute. Jag och mina medspelare spelar bra och det flyter på bra utan väntetider. Efter 18 hål avslutar vi rundan med lite god mat och något gott att dricka.

 

Vilken typ av person tror du golf passar?

Jag tror golf passar alla. Vissa tror att de är för rastlösa och att det går för sakta, men jag lovar det är mer action än du tror på banan.

 

Vilken utrustning/kläder behöver man?

Du behöver golfklubbor och en golfbag. Sen är det bra med ett regnställ för solen skiner inte alla dagar. Om du spelar i golfskor eller gympaskor är upp till dig, men visst finns det fördelar med att ha golfskor. Jag önskar att det vore så lätt så det gick bättre om jag köpte speciella golfkläder, men nej, tyvärr inte. Men jag erkänner att det är kul med nya golfklubbor och kläder, men är absolut inget måste. Ett tips är att gå ut och slå tillsamman med en kompis som har klubbor så du testar innan du köper egna.

 

Vad ska man tänka på som nybörjare?

Gå gärna en av golfklubbarnas golfkurser eller ta några privatlektioner. Alla har varit nybörjare någon gång så andas och ha tålamod.  Vi är alla olika, vissa lär sig väldigt snabbt andra behöver mer tid samt att det går upp och ner. Ena dagen går det jättebra nästa känns det som jag aldrig hållt i en klubba. Kom ihåg de bra slagen du slår.

 

En kvinna som står på golfbanan