Hemester i Arboga

Hej, Helene heter jag och jag är en inflyttad Arbogabo som upptäcker nytt hela tiden. Dessutom är jag en riktig naturälskare.

 

Här kommer mina tips på hemester

 

1. Vandra vid Gökriksudden. Längs med Hjälmarens strand ligger Gökriksudden. Här kan du vandra på stigar genom fridfulla skogsdungar med vacker lövskog. Under våren visar sig reservatet från sin allra bästa sida. Då slår björklöven ut, hasselbuskarna blommar och marken fylls med ett hav av vitsippor, blåsippor, vårlök och svalört. 

 

2. Mtb i Medåker. Jag gillar skarpt min mtbc-cykel och i Medåker finns en fin mtb-bana på 5 km som är rätt utmanande i vacker skog. Bra skyltat tycker jag om att det är för då behöver man aldrig fundera vart man ska ta vägen i korsningarna. Här finns också en cykeltvätt vilket är toppen efter en härlig tur.

 

3. Uppptäck Arboga stadskärna. Med sina kullerstensgator, unika butiker och caféer är Arboga stadskärna trevligt att strosa runt i. Nu kan man också ta del av Arbogas spännande historia. Tjugotvå berättelser om platser finns inspelade på audio-appen Storyspot. När man promenerat en stund är en paus välbehövlig och då känns det fint att kunna sätta sig på någon av våra mysiga caféer eller restaurangers uteserveringar.

 

4. Spela golf på Arboga golfbana. Jag är ingen golfare ännu men jag skulle vilja bli och på Arboga golfbana finns en korthålsbana där jag tänkte att jag kunde börja min golfkarriär. Så klart finns också en fin golfbana med 18 hål. Det är en omväxlande park- och skogsbana med fina greener. Gå ett varv och öva teknik på klubbens driving range. För att spela på korthålsbanan behöver du inte ha grönt kort. Här finns en golfhall med golfsimulator. Klubbor finns att låna för dig som vill prova på. 

 

5. Norrspåret med utegym. Träna är kul och är ännu mer inspirerande när man kan göra det utomhus. På spåret vid norr i Arboga har det anlagts ett jättefint utegym och spåret har även förbättrats med elljus och med mjukt och fint underlag hela rundan som är ca 2,7 km. Här finns också en grillplats i anslutning till spåret.