Pernillas levande bucket list för hemester under hösten i Västerås!

Hej, Pernilla här. Jag är född och uppvuxen i Västerås. En stad jag ÄLSKAR. Efter en sommar med fokus på hemester och att ute är det nya inne,  så kommer hösten att fortsätta så. I år kommer jag garanterat att använda helgerna ännu mer till att besöka de besöksmål jag inte hann med i somras samt vara ute i skog och mark mer än vad jag brukar vara. Så min bucket list för hösten ser ut så här:

 

1. Nu väntar en tid då luften är som bäst. Finns det något så härligt som höstluften. Perfekt att ta sig ut på en joggingtur i skogen. I Västerås finns det även en hel del utegym. Perfekt i dessa tider då jag helst inte går in på ett gym. Det finns dessutom en populär hinderbana i Rocklundaskogen som uppskattas av både stora och små. Den ska jag testa i höst.

 

2. Jag har sett dem på bild, men har ännu inte hunnit smaka dem. De ser helt magiskt goda ut. Dessutom såååå Instagramvänliga 😉 Jag pratar om wåfflorna på Wåffelbaren – som Bygdens Bageri driver. Det har gått så bra att de har behövt byta lokal ett par gånger. Från den 17 oktober finns de på Björnögården.

 

3. Sommaren har bestått av många härliga och vissa mindre lyckade golfrundor. Jag har dock inte hunnit med alla banor så nu hoppas jag hinna besöka flera av golfbanorna med hopp om fina höstrundor. Västerås har ett stort och bra utbud av golf så välkommen även du.

 

4. Ett litet paradis i Västerås är utan tvekan Ängsö. Jag har varit här i sommar och vill tillbaka. Att vandra i skog och mark har gett mersmak och här ute finns det flera olika leder i varierad längd. De är väldigt bra utmarkerade, så även jag som inte är van att vandra i skogen hittar och känner jag mig trygg.  Så hösten bjuder garanterat på en tur på Ängsö. Sedan är frågan om vi packar picknickkorgen eller om vi har tur så att Fiskarfruns Café vid Ängsö Fisk har öppet.

      

5. Jag erkänner, jag älskar att bli serverad mat 😊 Så lyckan är total när det finns så många bra restauranger i Västerås som dessutom ser till att det går att hålla distans. Så hösten kommer garanterat bjuda på flera restaurangbesök i city och vid hamnen, men även på en liten pärla - Bistro Lilla Stallet - som Hem till Gården driver. Har du inte varit där … besök dem, det kommer jag att göra i höst - dem och flera andra restauranger.  

 

En våffla fylld med sylt, grädde och glass