Hösttips från Kungsör

Hej! Lina från Kungsör här! Trots att jag är född och uppvuxen i Kungsör upptäcker jag fortfarande nya platser häromkring. Nu delar jag några av mina bästa hösttips med dig!  

 

Kom med tåg och upptäck en modelljärnväg i ett landskap med inspiration från olika delar av Sverige. Som besökare kommer du med all säkerhet känna igen landmärken eller byggnader eller mer eller mindre kända figurer. Med stor detaljrikedom och finurlighet hittar vi platser som Högakustenbron eller Stadshuset, Kaknästornet i Stockholm eller Kokpunkten i Västerås.  Vi glädjer oss åt att Miniature Kingdom slagit upp portarna igen, efter ett litet uppehåll. Biljett förbokas på hemsidan.

 

Vill du hellre ströva i naturen rekommenderar jag Stengärdets naturreservat. Så här på hösten när ljungen blommar är det så vackert där. Klapperstensfältet vittnar om hur åsen höjde sig ur ishavet för flera tusen år sedan. I området finns en promenadstig och ett vindskydd samt eldstad. För mig är naturen en plats för återhämtning och inspiration. Är du ute efter en längre vandring kan du passa på att gå hela eller delar av Kungsörsleden du hittar ledkarta på naturkartan.se.

 

Hösten är en trevlig tid att hitta på något tillsammans, testa att spela padel, pingis eller boule inomhus på Kungsörstorps Sportcenter eller varför inte finfin stigcykling på mtb-cykel med Hiking is life.

 

Efter alla aktiviteter blir man ju lite hungrig. I Kungariket fikar du majestätisk på Kungsudden. Förutom den historiska miljön finns där Himmelsberga hembakt som serverar gott fika och lättare luncher.

 

En naturvy från Stengärdet