Pernillas levande bucket list för hemester i Västerås!

Hej, Pernilla här. Jag är född och uppvuxen i Västerås. En stad jag ÄLSKAR! Självklart brukar även jag resa till andra länder, men i rådande situation är det hemester som gäller. I år kommer jag göra min egen levande bucket list. Levande? Ja, med tanke på att restriktionerna ändras så blir min lista levande och kan ändras även den. Men just nu ser den ut så här … 

 

1. Vandra längs Mälarpromenaden. Promenadstråket på 4 km är inte nytt, men det är nu tydligt skyltat från Lögastrand till Lasse Färnlöfs plats. Vill du gå längre så är tipset att fortsätta bort till den härliga spången vid Tegeludden. 

 

2. Testa mountainbike. Västerås har massor av härliga leder. Från gröna till svarta. Jag som nybörjare har tänkt hyra cykel hos Aktivt Uteliv – Björnögården och testa där för att sedan ta turen till Gäddeholm. 

 

3. Ute är det nya inne just nu och jag älskar att spela golf. Så nu hoppas jag på många härliga golfrundor i Västerås och i sommar tänkte jag testa Kanalslaget. Kan berätta mer om kanalslaget lite längre fram. Men det innebär att jag ska spela sex utvalda golfbanor längs Strömsholms kanal. Och när jag gjort det är jag med i en utlottning av fina priser. 

 

4. Ett litet paradis i Västerås är utan tvekan Ängsö. Ta dig till Ängsö, där du kan vandra längs någon av de stigar som är väl utmarkerade. Ta en fika vid Engsö Fisk, du kan självklart sitta utomhus, här kan du även köpa med dig färsk fisk hem från Engsö Fisk. 

 

5. Jag erkänner. Jag är redan sugen på glass 😊 Ute vid Frösåkers Brygga kan du äta deras magiskt goda hemgjorda glass samtidigt som du strosar runt och kikar på alla de skepp som finns där.  Västerås Gästhamn har redan öppnat, så även där kan du köpa glass. Har du tur är det full fart i Västerås Cable park. Det är lika roligt att kika på dem som åker som att åka sägs det. Jag har inte vågat åka än.