Västmanland Turism - Info till dig som jobbar med turism i Västmanland

Det är du som turismaktör som sätter Västmanland på kartan genom att ta emot länets besökare med ett gott värdskap och hållbara produkter. Vi bidrar med övergripande samordning och insatser för att stärka ditt erbjudande ytterligare. Våra insatser utgår ifrån de krav och förväntningar som ställs av målgruppen Den globala resenären. Insatserna sker med ett tydligt affärsfokus tillsammans med dem som målmedvetet utvecklar hållbara verksamheter.

 

Vi arbetar enligt en process som ger dig möjlighet att välja nivå på samarbetet med oss. Det finns tre nivåer: Klara, Färdiga och Kör! med olika förmåner, till exempel kvalitet- och hållbarhetsutveckling, internationalisering och handledning i digitala kanaler/sociala medier. Det finns också en del förutsättningar som måste vara uppfyllda. Läs mer i Utvecklingsprocess för besöksnäringen i Västmanland. Genom att gå med i processen får du och din verksamhet ta del av en mängd olika förmåner anpassade för att hjälpa till att utveckla din verksamhet.

 

Tillsammans skapar vi attraktionskraft genom hållbar tillväxt!

 

Rådgivning för en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling

Professionell rådgivning för att stärka ditt företag i kvalitet och hållbar utveckling. Rådgivningen ger dig en komplett nulägesanalys, samt råd och tips hur du kan förbättra gästens upplevelse. All rådgivning sker på plats och består av ett oanmält besök, ett bokat möte och en efterföljande rapport. Rapporten speglar din verksamhet och kan med fördel användas internt och gentemot samarbetspartners för att bekräfta verksamhetens styrkor och vara en handlingsplan och checklista för utveckling. Angelika Wernersson jobbar som Swedish Welcome-rådgivare med lång erfarenhet i denna unika metod och från besöksnäringen.

Kontakt: angelika.wernersson @ regionvastmanland.se, telefon 021 – 481 82 68.

 

Verksamhetsanpassad rådgivning i digitala kanaler och sociala medier

Rådgivning i hur du använder digitala kanaler och sociala medier för att nå ut till dina kunder på ett effektivt och bra sätt. Rådgivningen är verksamhetsanpassad och bygger på hur långt ditt företag kommit i den digitala utvecklingen. Ett personligt möte för genomgång av bland annat Google My Business, TripAdvisor och Facebook samt support under ett år är några av fördelarna. Pia Axelsson har jobbat som digital strateg i flera år. Hon har också anlitats för att hålla workshops och seminarium runt om i Sverige.

Kontakt: pia.monia.axelsson @ regionvastmanland.se, telefon 021 – 481 82 61.

 

Affärsutveckling och internationell försäljning

Du kan få stöd i affärsutveckling och hjälp med att identifiera lämpliga målgrupper för dina produkter. Genom våra insatser når din produkt ut på en internationell marknad t ex genom de mässor och workshops som vi deltar på. De som deltar i Utvecklingsprocessen prioriteras även vid pressresor och kan exponeras på våra digitala kanaler, i produktmanualen för researrangörer samt i vår aktivitetsbroschyr. Åsa Stanaway jobbar som affärsutvecklare och internationell säljare och har erfarenheter från över 20 års arbete med besöksnäringen i Sverige, Nya Zeeland och Australien.

Kontakt: asa.stanaway @ regionvastmanland.se, telefon 021 – 481 82 60.

 

En del av Region Västmanland

Västmanland Turism är en del av Region Västmanland och ansvarar för samordning och utveckling av besöksnäringen i regionen. Vi arbetar utifrån visionen ”att Västmanlands läns turismnäring växer hållbart och består av verksamheter som ger livskraft till invånare, besökare och samhället i stort – i hela regionen”. Kontakta Henrik Wester för information om verksamheten och besöksnäringen i regionen.

Kontakt: henrik.wester @ regionvastmanland.se, telefon 021 – 481 82 54.

 

Besöksadress

Regionhuset (Ingång 4), Västerås


Drivkraftssegment

 

Nyfikna Upptäckare

Har en stor nyfikenhet på svensk kultur och vill se och göra så mycket som möjligt på sin Sverigesemester. De upptäcker gärna nya säter och platser och vill lära sig något nytt om Sverige när de är här. 43 procent av de Globala resenärerna med intresse av Sverige är Nyfikna Upptäckare.

 

Aktiva Naturälskare

De aktiva naturälskarna drivs av ett intresse för den svenska naturen, där de vill vara aktiva men också njuta av lugnet och stillheten som naturen erbjuder. 19 procent av de Globala resenärerna med intresse av Sverige är Aktiva Naturälskare.

 

Vardagssmitande livsnjutare

Vardagssmitande livsnjutare vill framför allt koppla av, slippa rutiner och känna sig fria på sin Sverigesemester.