För dig som jobbar med turism i Västmanland

Det är länets turismverksamheter som sätter Västmanland på kartan genom att erbjuda sina produkter och ta emot länets besökare med ett gott värdskap. Västmanland Turism bidrar med insatser för en hållbar verksamhetsutveckling och bättre gästupplevelser.

Vi arbetar enligt en speciellt utvecklad process. Utvecklingsprocessen beskriver vad vi erbjuder och på vilket sätt länets turismverksamheter och andra organisationer kan samverka med oss. Vi fokuserar på insatser som bidrar till ökad lönsamhet, effektivare samarbeten och bättre gästupplevelser. På så sätt får vi målgruppen ”Den globala resenären” att resa till vår region. Målgruppen finns både i Sverige och internationellt.

 

De som deltar i Utvecklingsprocessen kan till exempel ta del av:

- Rådgivning för produktutveckling och försäljning mot ”Den globala resenären”

- Rådgivning för bättre gästupplevelse och ökad hållbarhet

- Rådgivning för effektivare arbete med digitala kanaler

- Exponering på webbplatsen vastmanland.se

- Exponering i Aktivitetsbroschyren

 

Om du vill delta i vårt arbete eller har frågor är du varmt välkommen att kontakta Henrik Wester, turismchef, Västmanland Turism via telefon 021-481 82 54 eller e-post henrik.wester @ regionvastmanland.se.

 

En del av Region Västmanland

Västmanland Turism är en del av Region Västmanland och ansvarar för samordning och utveckling av besöksnäringen i regionen. Vi arbetar utifrån visionen ”Västmanlands besöksnäring är ett föredöme gällande hållbarhet, innovativa lösningar och framgångsrikt företagande”. Vår målbild är ”en balanserad besöksnäring som utvecklas genom strategiskt långsiktiga val av insatser”.

 

Besöksadress

Regionhuset (Ingång 4), Västerås

Drivkraftssegment

 

Nyfikna Upptäckare

Har en stor nyfikenhet på svensk kultur och vill se och göra så mycket som möjligt på sin Sverigesemester. De upptäcker gärna nya säter och platser och vill lära sig något nytt om Sverige när de är här. 43 procent av de Globala resenärerna med intresse av Sverige är Nyfikna Upptäckare.

 

Aktiva Naturälskare

De aktiva naturälskarna drivs av ett intresse för den svenska naturen, där de vill vara aktiva men också njuta av lugnet och stillheten som naturen erbjuder. 19 procent av de Globala resenärerna med intresse av Sverige är Aktiva Naturälskare.

 

Vardagssmitande livsnjutare

Vardagssmitande livsnjutare vill framför allt koppla av, slippa rutiner och känna sig fria på sin Sverigesemester.